• Volvo Car Nederland
  • Volvo Car Nederland

Volvo Car-medewerkers verzamelen zwerfafval

BEESD Ruim 70 medewerkers van Volvo Car Nederland in Beesd volgden onlangs een wandeltraject in Beesd en omstreken om onderweg zwerfafval te rapen.
De wandeling werd opgezet in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Zwerfafvalbrigade Beesd/Tricht en Kring Vrienden van de Mariënwaerdt. De groene activiteit was het startsein van Volvo's duurzaamheidsprogramma 'Omtanke'.

De lopers waren onderverdeeld in 17 teams. Elk team volgde, uitgerust met navigatie, veiligheidshesjes, prikstokken, plastic zakken en handschoenen, een van de 17 uitgezette routes rondom Beesd en de Mariënwaerdt. In totaal verzamelden de Volvo-medewerkers samen ruim 100 vuilniszakken afval. Het vele afval dat niet mee terug kon naar Beesd werd de volgende dag door de gemeente Geldermalsen opgehaald. Er waren kleine prijzen voor het team dat het meeste afval ophaalde, de meest bijzondere vondst deed of de meest ludieke selfie maakte.

DUURZAAMHEIDSPROGRAMMA 'OMTANKE' De actie was de aftrap van Volvo's duurzaamheidsprogramma 'Omtanke', het Zweedse woord voor 'zorg' en 'overweging'. Het geeft aan hoe Volvo duurzaamheid benadert: het automerk bekijkt duurzaamheid vanuit de continue zorg voor de mens, de omgeving en het milieu. Ook in 2019 staat duurzaamheid centraal bij Volvo. Het merk doet er alles aan om zijn impact op het milieu te verminderen. Volvo streeft ernaar om in 2019 af te rekenen met eenmalig papier- en plasticgebruik in alle fabrieken en kantoren wereldwijd. Vanaf 2025 wil Volvo 25 procent gerecycled plastic in elke nieuwe Volvo verwerken.

In de finishweek van de Volvo Ocean Race werd er op 30 juni 2018 een grote Beach Clean Up georganiseerd op het Scheveningse strand. Volvo Car Nederland wil ook op meerdere momenten in 2019 concreet iets goeds doen voor de samenleving.