• Erik van Dijk

Vuurwerkverkoop in het bloed

GELDERMALSEN Al jarenlang kijkt de familie Van Cuijlenborg uit naar de laatste drie dagen van het jaar. De vuurwerkverkoop zit ze in het bloed. Inmiddels is de volgende generatie al druk bezig om de vele taken over te nemen. Maar ook de derde generatie heeft zich al aangediend. Van vuurwerk voor de allerkleinsten tot het zwaarste vuurwerk wat in Nederland is toegestaan. Wat je ook zoekt, je kunt terecht bij Van Cuijlenborg. Om het zo veilig mogelijk te houden, is er voor groot en klein een gratis vuurwerkbril beschikbaar. Tevens is al het verkochte vuurwerk voorzien van een CE keurmerk. Maar veiligheid begint natuurlijk vooral bij jezelf. Voor tips over het veilig omgaan met vuurwerk of overige vragen kun men natuurlijk ook bij Van Cuijlenborg terecht .

De vuurwerkverkoop vindt plaats van 28 tot en met 30 december, van 8.00 tot 22.00 uur. Conform de landelijke regelgeving mag er op zondag 31 december geen vuurwerk verkocht worden. Van Cuijlenborg is gevestigd aan Industrieweg 6 in Geldermalsen.

Men mag vuurwerk alleen afsteken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. Als men vuurwerk afsteekt buiten deze tijden kan men een boete van € 100 krijgen en wordt het vuurwerk in beslag genomen. De gemeente vraagt mensen om geen vuurwerk af te steken bij verzorgingshuizen, dierenopvang plaatsen en kinderboerderijen.