'We love Geldermalsen!' levert 45 matches op

GELDERMALSEN De eerste editie van de Meet & Match 'We love Geldermalsen!', die afgelopen maandag werd gehouden in Le Melangeur, was erg succesvol. Maatschappelijke organisaties en bedrijven maakten binnen een uur 45 matches met een totale waarde van 70.500 euro.

De Meet & Match was een initiatief van Samen voor Rivierenland, Cultureel Café Geldermalsen en WelzijnGeldermalsen. Maatschappelijke organisaties en bedrijven werden hier samengebracht om met elkaar te handelen met gesloten beurs door bijvoorbeeld de uitwisseling van helpende handen, kennis en kunde of materialen. Gesloten beurs wil echter niet zeggen 'om niet': wat de één overheeft is voor de ander ook wat waard. Een prestatie voor een tegenprestatie. En dat is gelukt. Zo gaat styliste Christine Sterrenburg van Hands on your Home Speelotheek Geldermalsen helpen hun nieuwe ruimte in het MFC in te richten. In ruil daarvoor vermeldt de Speelotheek de naam van Sterrenburgs bedrijf op hun promotiemateriaal. Een ander voorbeeld is dat DAC Lingeoever een workshop bloemschikken van Merie Rijnberk van Atelier Rijnberkhof krijgt en als tegenprestatie gaat DAC Lingeoever materialen die Merie in haar atelier gebruikt voorbereiden. Cees Hakkert, ten slotte, levert gratis doosjes aardbeien voor de dorpspicknick van Ode aan de Linge in ruil voor naamsvermelding.

Nadat er een uur intensief gehandeld was, werd de 'opbrengst' bekend gemaakt: 45 matches met een totale waarde van 70.500 euro. Uit al deze matches heeft de organisatie één mooiste match gekozen: die van Van der Perk bedrijven en Zorgboerderij Benaja. Zij kwamen overeen dat de kinderen die naar de zorgboerderij komen een middag gebruik mogen maken van de offroad buitenbaan bij Van der Perk. Hier leren ze om een 4x4 voertuig door de klei te sturen. De tegenprestatie is in dit geval een hele persoonlijke, namelijk het goede gevoel dat het Theo van der Perk oplevert. ,,Zaterdags zijn wij altijd met vier personeelsleden bezig om kinderen plezier aan te bieden. Het enthousiasme van de deelnemers is zo groot en ze zijn zo dankbaar, dat is mooi om te zien. Ik ben blij dat we ook de kinderen van de zorgboerderij binnenkort mogen ontvangen.'' Jan de Goei, eigenaar van Zorgboerderij Benaja: ,,Samen gaan we de kinderen een hele leuke dag geven. Af en toe doen we iets speciaals en dit is hartstikke leuk voor ze. Sterker nog, ik zou het zelf ook fantastisch vinden om mee te doen.''