• Directeur-bestuurder woonstichting De Kernen Marinus Kempe (links) en Ton van den Berg - waarnemend voorzitter Bewonersraad De Kernen (rechts)

    Woco25
  • Woco25 - alle genomineerden op het podium

    Woco25

Woonstichting De Kernen neemt samen met haar Bewonersraad duurzaamheidsprijs in ontvangst

NEERIJNEN Woonstichting De Kernen behoort tot de vier genomineerden in de verkiezing WoCo25, een initiatief van FSC Nederland. De Kernen viel op door haar inzet huurders te betrekken bij haar duurzaamheidsinitiatieven. De corporatie heeft een hoog ambitieniveau met betrekking tot het leggen van zonnepanelen op 3.000 woningen tot 2018, waardoor na die periode in totaal 75% van haar huurwoningen zonne-energie heeft. Ze heeft hier haar Bewonersraad volledig bij betrokken. Ook zet de corporatie fors in op bewustwording van het energieverbruiksgedrag bij haar huurders en heeft een student onderzoek laten doen naar energieverbruiksgedrag. Directeur-bestuurder van De Kernen, Marinus Kempe en waarnemend voorzitter van de Bewonersraad, Ton van den Berg, hebben samen de prijs in ontvangst genomen. In totaal hebben 45 corporaties een inzending gedaan en zijn hier 25 corporaties geselecteerd.

Jurylid Nathalie van Loon, van Klimaatverbond over De Kernen: ,,Klimaatverbond NL voert dit jaar voor de 11e keer campagne voor Warmetruiendag: de vrolijkste energiebesparingsactie van Nederland. Mét een serieuze boodschap: we zitten zelf aan de knoppen als het om klimaatverandering gaat. Ik heb dan ook gekeken naar het onderdeel bewonersparticipatie en het enthousiasmeren van bewoners. We moeten het verhaal vertellen en De Kernen doet die bewonersbetrokkenheid wat mij betreft intensief, enthousiast én met resultaat! Het gaat niet alleen om isoleren en zonnepanelen, maar ook om energiegedrag. De Kernen heeft ook onderzoek gedaan naar het reboundeffect - en treft maatregelen om daar mee om te gaan. Complimenten! Want bewust energiegedrag blijft cruciaal."