• Smartlappenfestival

Zangplezier in de binnenstad van Tiel

TIEL Het bestuur van Stichting Smartlappenfestival Tiel, is zeer tevreden over het verloop van de voorbereidingen voor het smartlappenfestival. Ze zijn er dan ook van overtuigd dat de veertiende editie weer veel gezelligheid gaat brengen in de binnenstad van Tiel.

Zaterdag 7 oktober gaan de Smartlappen en Chanty-koren op diverse locaties in het centrum van Tiel de gezelligheid en de strijd weer aan voor het winnen van de befaamde wisseltrofee. En zondag 8 oktober is het de organisatie gelukt om een aantal bekende en aanstormende artiesten te contracteren.

Het programma ziet er als volgt uit; zaterdag 7 oktober begint om 12.00 uur. Vervolgens gaan de koren zingen op een groot aantal podia in het centrum van Tiel. Om ongeveer 16.30 uur, komen alle koren bijeen op de (Groen)Markt waar ze gezamenlijk met alle koorleden en uiteraard bezoekers een drie slotliederen zingen.

De koren zijn: 1e plaats De Sjanellekes uit Venray, 2e plaats Uit het Leven Gegrepen uit Hoevelaken en 3e plaats Voor Anker uit Achterveld met de volgende koren, De Smartsingers-Oud Karspel, MengelmOeSS-Oss, Amor-Den Bosch, Hooglands koor-Hoogland, De Dukdalf-Ridderkerk, Bestevaer-Giessenburg, Lala-Ladies-Druten, Gertje de zingende postbode-Tiel, Gaan zoals het gaat- Acquoy, Fruitig Geflip(t)-Tiel, Deuterse Mix-Den Bosch, De Melodiva's-Den Bosch, Lappe & Gare-Bergen op Zoom, Klooster-Startlappers-Sellingen, De Dolle Diva's-Nieuwegein, Boa 'Smartkoor- Amersfoort, Tranen met Tuiten- Langbroek, De Bossche Bluumkes-Den Bosch en De Sluiszangers-Macharen.

De zondageditie van het Smartlappenfestival begint om 12.00 uur en zit boordevol met de leukste smartlappen artiesten en de daarbij behorende smartlappenhits. De hele middag genieten van optredens van Jaman, John West, Rick Thijsen, Helemaal Top, Snollebollekes, Johnnie Gold, Harm Rikken, Stef Ekkel en Disco Holliday.

Op deze zondagmiddag vindt ook de trekking plaats van de loterij. De lootjes zijn te koop bij de vrijwilligers van de Stichting Smartlappenfestival Tiel. Loten zijn €1,00 per stuk. Zowel op de zaterdag als de zondag vermaakt Disco Holliday het publiek tussentijds met gezellige muziek en acts.

Ook dit jaar zijn er weer vele sponsoren die de stichting een warm hart toe dragen. Zonder deze sponsoren zou het festival niet kunnen plaats vinden. Wie nog wil sponsoren kan contact opnemen via contact@smartlappenfestivaltiel.nl.

Info: www.smartlappenfestivaltiel.nl en Facebook.

Foto: Bestuursleden vlnr Richard Knobbout, Maarten Dragtsma, Marian Mulder, Marco van der Velden en Klaas Versteeg.