• 11duurzaam

Zonnepanelen: 'Eigenlijk wilden we het al veel langer'

Collectieve Inkoop Zonnepanelen voor inwoners van Geldermalsen en Neerijnen

DEIL Jaap en Wilma wonen in Deil. Op hun dijkhuis liggen 5 zonnepanelen. Jaap:,,We wilden iets doen om minder fossiele energie te gebruiken. Na eerst kritisch naar ons verbruik te kijken, hebben we toen voor zonnepanelen gekozen. Weet je, dat vergt geen ingrijpende veranderingen aan je huis: Zonnepanelen worden gelegd, het systeem wordt geïnstalleerd. Je merkt het niet eens. Nou ja, behalve dan aan de energiemeter die regelmatig achteruitloopt!"

Zelfs geld terug van de elektriciteitsleverancier

Dat je zo niet alleen bijdraagt aan een beter milieu maar dat het ook financieel nog eens goed uitkomt, is voor de meeste mensen doorslaggevend om zonnepanelen aan te schaffen. In periodes dat je panelen meer energie opleveren, wordt het teveel terug geleverd aan het net. Dit wordt dan in mindering gebracht op je energierekening. Jaap en Wilma komen net niet helemaal uit: jaarlijks zo'n 140kWh te kort. Maar als je dit verrekent met de vastrechtkosten en de teruggave van de heffingskorting, dan komt het er op neer dat ze zo'n € 70,- terugkrijgen van de leverancier.

Jaap: ,,We hadden het natuurlijk al veel eerder moeten doen. Maar voor je precies weet welke panelen en welke leverancier je moet hebben... Gelukkig hebben wij hulp gehad van 11duurzaam. En dat was maar goed ook. Want om nou voor zo'n relatief klein project dat allemaal zelf uit te moeten zoeken… daarin hadden we eigenlijk niet zoveel zin."

Begeleiding bij aanschaf zonnepanelen voor inwoners Geldermalsen en Neerijnen

Jaap en Wilma zijn niet de enigen die enigszins opzagen tegen de rompslomp die het kopen van zonnepanelen met zich meebrengt. Daarom organiseren 11duurzaam, de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen en Het Nieuwe Wonen Rivierenland een Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Collectief inkopen betekent dat de rompslomp uit handen wordt genomen door Het Nieuwe Wonen Rivierenland en dat er deskundige en onafhankelijke begeleiding bij de aanschaf van zonnepanelen is. Door het collectieve karakter kunnen de geselecteerde leveranciers een scherpe prijs bieden en hoeft u zich niet in de details te verdiepen.

Informatieavonden Collectieve Inkoop Zonnepanelen voor inwoners van de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen

Wie geïnteresseerd is, is welkom bij één van de informatieavonden:

27 november in Duurzaamheidscentrum De Knop, Rijksstraatweg 19, Geldermalsen

6 December , Gemeentehuis Neerijnen, Van Pallandtweg 11, Neerijnen

Aanvang: 19.30 uur, inloop. Start programma: 20.00 uur

Voor aanmelden en meer informatie: www.hetnieuwewonenrivierenland.nl of bel tijdens kantooruren met 0418-760157