Zorgboerderij Benaja op bezoek bij Familiebedrijf Van der Perk

BEESD Benaja Christelijke zorgboerderij verzorgt dagelijkse opvang en dagbestedingsactiviteiten voor volwassenen en kinderen met een beperking zoals; dementerende ouderen, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Op verschillende dagdelen wordt met volwassenen op de boerderij gewerkt. Volgens Corine en Jan de Goei zijn er leuke, leerzame en gezonde activiteiten. In overleg wordt er samen gekeken welke activiteiten voor een ieder persoonlijk geschikt zijn. Drie keer in de maand op zaterdag komen voornamelijk de kinderen van 4 t/m 16 jaar naar de zorgboerderij. ,,Wij proberen wekelijks een leuke activiteit of een uitje te verzorgen. Tijdens de Meet & Match bijeenkomst op 15 juni in Geldermalsen zijn we in contact gekomen met familiebedrijf Van der Perk. Theo van der Perk mechanisatiebedrijf was bij ons al bekend als leverancier van Landbouwtractoren en machines, maar wij wisten niet dat Van der Perk ook nog eens chauffeurs Off Road opleidingen verzorgde en dat op zaterdag iedereen die dat leuk vindt zelf op een Off Road voertuig kan rijden tegen een kleine vergoeding. Familie Van der Perk stelde ons deze Off Road baan afgelopen zaterdag geheel gratis beschikbaar voor onze zaterdaggroep. Wij zijn met ca. 15 kinderen en verzorgers afgereisd naar Beesd. Naar een warm ontvangst in de winkel waar alle FarmToys gerelateerd speelgoed te koop staat zijn we onder begeleiding van Erik van der Perk naar de Off Road baan gegaan. Op de Off Road baan stonden de zogenoemde "Gators" (4x4 voertuigen met een 3 cilinder dieselmotor) al klaar, na een korte instructie mochten we zelf rijden en de kinderen reden mee."

De kinderen vanaf 16 jaar werden geleerd om zelf met de "gators" rond te rijden. Ze reden door de modder, door de bochten en met de 4x4 aan over heuvels en dalen, het een en ander was zeer spectaculair. Na twee uur rijden kreeg iedereen een tas met een catalogus en een cadeautje uit de winkel. Het Compliment van de Mooiste Meet & Match 2015 tussen Zorgboerderij Benaja en Familiebedrijf van der Perk werd werkelijkheid.